Kategória: Evangélium

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és plébánia “evangélium” kategóriában publikált bejegyzései.

2019. október 13. Évk. 28. vasárnap (C)

A betegség gyökeresen megváltoztathatja az ember életét. Némelyek ilyenkor Istent hibáztatják és elveszítik hitüket, mert nem akarják elfogadni a szenvedést. Úgy gondolják, hogy életük csak egészségesen lehet boldog. Mások elfogadják és türelmesen hordozzák a betegség keresztjét, amely inkább megerősíti hitüket.

2019. október 6. Évk. 27. vasárnap (C)

A keresztény ember nem hihet sem a véletlenben, sem a sorsban, hanem mindennek a hátterében az Isteni Gondviselést látja. Hisz viszont a titkokban és elfogadja, hogy földi élete során nem ismerhet meg mindent, hanem majd az örök életben tárul fel számára Isten titka, mindaz, amire evilágban homály borul.

2019. szeptember 29. Évk. 26. vasárnap (C)

A gazdagság önmagában nem elítélendő, hiszen vagyonát bárki felhasználhatja mások megsegítésére, a nélkülözők támogatására, tehát olyan dolgokra, amelyek biztosíthatják számára a mennybe jutást. Illetve nem önmagában a szegénység, a nincstelenség volt Isten előtt értékes, hanem a nyomor türelmes elviselése és a szegény Istenbe vetett bizalma.

AndroKat – okostelefonos svájci bicska

Az AndroKat app egy rendkívül sokoldalú Androidos okostelefonos alkalmazás, mely az ismert és kevésbé ismert katolikus weboldalak és appok nyújtotta lehetőségeket, szolgáltatásokat kívánja egymagában egyesíteni.

2019. szeptember 22. Évk. 25. vasárnap (C)

Jézus azt akarja tudatosítani, hogy legyünk hűséges intézői az anyagvilágnak. Használjuk fel eszközként a jó, embertársaink szolgálatára. Ne kötődjünk semmihez túlságosan, és ne engedjük, hogy csábító hatalma, befolyása elvegye józan eszünket.