Kategória: Evangélium

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és plébánia “evangélium” kategóriában publikált bejegyzései.

2019. augusztus 18. Évk. 20. vasárnap (C)

Ha az Egyház történelme folyamán nem tapasztalná meg az elutasítást, az üldözést és a gyűlöletet, ez annak volna a biztos jele, hogy letért a krisztusi útról. Ha az igehirdetők nem találkoznának azzal, hogy szavaik süket fülekre találnak, akkor eltértek attól az igazságtól, aminek hirdetésére megbízást kaptak.

2019. augusztus 15. Nagyboldogasszony

Nekünk is meg kell hallanunk Isten szavát, ehhez pedig mai zaklatott életünkben tudatos erőfeszítéssel kell keresnünk a csendet és az alkalmat az imádságra – Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek elmélkedése Nagyboldogasszony ünnepén, 2016. augusztus 15-én az Esztergomi Bazilikában.

2019. augusztus 11. Évk. 19. vasárnap (C)

Isten hozzánk érkezése, ránk találása sokszor úgy mutatkozik meg, hogy megszólal, elmondja üzenetét, ismerteti velünk akaratát és szándékát. Ez a megszólalás sok esetben hosszabb vagy rövidebb hallgatás, némaság után következik be.

2019. augusztus 4. Évk. 18. vasárnap (C)

A vagyon adta előny nem nyújt védelmet a halál ellen. Biztosíthatja a földi boldogulást, de többet nem. Az örök élet szempontjából már semmit sem ér, sőt akadály lehet az üdvözülésben.

2019. július 28. Évk. 17. vasárnap (C)

Az ima segít, hogy jobban megismerjem önmagam és jobban megismerjem Istent. Az ima felébreszti bennem a köszönet és a hála érzését, mert rácsodálkozok arra, hogy az életben mindent Istentől kapok.