Ökumenikus kápolna, Bükfürdő

A 2003-ban felépített bükfürdői ökumenikus kápolnában, heti rendszerességgel tartunk szentmisét.

Ökumenikus kápolna, Bükfürdő

Felépítésének ötlete és megvalósítása az Egyesült Államokból hazatelepült Jezierski Lászlónénak köszönhető. Az alapítványi fenntartású, ökumenikus kápolna épületét Gáspár Péter tervei alapján kezdték el felépíteni 2002 őszén. A munkálatok költségeit – végül több mint 30 millió forintot – nagyobb részben maga Jezierski Lászlóné állta, a fennmaradó részt a létrehozott alapítvány és a hívők adományai segítségével teremtették elő.

“A kápolnát nem önmagának, hanem a közösség, a történelmi egyház hívei számára építtette Katalin asszony. Ezzel Istent kívánja szolgálni. Legyen hála neki, a mindenható Istennek és mindazoknak, akik segítettek. Aki ide belép, legyen bármilyen vallású, felfedezheti saját vallásának szimbólumait.”

A kápolnabelsőt Csonka Ernő falfestménye díszíti – “Krisztus gyógyítja a bénát”. Ablakait Dancs Zsanett tervezte. Felavatásának időpontja: 2003. október 25.

A katolikuson kívül, alkalmanként a református és az evangélikus egyház is tart itt istentiszteletet.

Frissítve: 2019.10.02

MEGJEGYZÉS: a misék időpontja – a fenti általánosan meghatározott időpontoktól – alkalmi elfoglaltság következtében eltérhet vagy misék el is maradhatnak! Heti hirdetéseinkben előzetesen jelezzük az esetleges változásokat: link


Kápolna címe:
9740 Bükfürdő, Európa út

/a golfpályához vezető út és Termál körút találkozásánál, az Apartman Hotel C épülete előtt mintegy 100 méterrel/