Kategória: Tanítás

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és plébánia “tanítás” kategóriában publikált bejegyzései.

Teréz anya tanácsa az imádsághoz

Kalkuttai Szent Teréz (Teréz anya) albán származású római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, a Nobel-békedíj és számos más, rangos elismerés birtokosa. Istennel való napi kapcsolatunk fenntartása és fejlődése céljából, az alábbi kérdések időnkénti feltevését javasolja számunkra.

Apa csak egy van

Elnőiesedő szakmákról számolnak be a statisztikák, finom lelkű, gyöngéd férfiakról álmodoznak a lányok, akiket már nem kell meghódítani, hisz eleve ők a kezdeményezők, csábítók. Öngyilkos társadalom, amikor az Isten által kódolt szerepek, feladatok felcserélődnek vagy viszonylagossá válnak. ⇒ Sebestyén Péter írása

A rózsafüzér az evangélium esszenciája

Fatimában több tízezer ember volt szem- és fültanúja a Szűzanya kérésének, hogy naponta imádkozzuk el a világ békéjéért a rózsafüzért, mely újra és újra Krisztus életének legfontosabb eseményeihez vezet minket. A rózsafüzéren keresztül lélegezhetjük be Krisztus misztériumát.

Szentségimádás – a forrásból merített szeretet

Egyedül Jézus szeretete képes győzedelmeskedni az emberekben és a világban meglévő minden rossz felett. Amikor magunkhoz vesszük Jézust az Eucharisztiában, és imádjuk őt az Oltáriszentségben, egyenesen az isteni szeretet forrásából merítünk. ⇒ Szeressétek Egymást! Magazin 2020/2 (34. szám)