Premontrei nővérek tanúságtétele

2021. október 10-én Németh Noémi Gertrúd és Siket Martina Immaculata nővérek voltak egyházközségeink vendégei a zsámbéki premontrei rendből. Képek a látogatásról.


A Trió TV, október 15-ei közéleti magazinműsorában számolt be az eseményről (a videóban 20:50-től).

Németh Noémi Mária Gertrúd OPraem nővér 2021. augusztus 14-én, ünnepi szentmise keretében tett ünnepélyes örökfogadalmat – Nagyboldogasszony napjának vigíliáján – Zsámbékon.

„Katolikus családból származom, nyolcan vagyunk testvérek. Szüleink kiskorunktól úgy neveltek minket: egy lánynak választási lehetősége van: vagy édesanya lesz, vagy szerzetesnő. Gimnazista koromban szerettem volna férjhez menni, gyermekeket szülni. Sokat gondolkodtam, imádkoztam ezen. Közben – már általános iskolás koromtól – vonzott az orvosi pálya. Gyermekorvosnak lenni!”

Siket Martina Immaculata nővér beöltözését 2020. december 8-án, a szeplőtelen fogantatás ünnepének előestéjén ünnepelték, amellyel megkezdődhetett számára a noviciátus, a premontrei szerzetesi életbe való bevezetés két éven át tartó időszaka.

„Engem az vezet legközelebb Istenhez, ha időt töltök Vele. Ha próbálok rá figyelni a csendes szentségimádás alatt vagy a Szentírás olvasás közben. Van, hogy kinyitom a Bibliát, elkezdem olvasni, s ezzel kapcsolatban elkezdek elmélkedni. Van olyan is, hogy csak egyszerűen bemegyek a kápolnába vagy a templomba, és ott vagyok csendben, igyekszem nem gondolni semmire, csak az Úr jelenlétére figyelni. A legnagyobb örömet a szerzetességben az jelenti számomra, hogy teljesen átadhatom magam Istennek. Az a gondolat, hogy Krisztus menyasszonya lehetek, a legnagyobb dolog a világon. Az, hogy Ő kerül az első helyre… ez az Istennek való átadottság.”

Képek a látogatásról:


Forrás: Zsámbéki R.K. Egyházközség / Premontrei Nővérek, Zsámbék
Képek: Bői és Góri Egyházközség
Videó: YouTube / Trió TV