72 óra kompromisszum nélkül

2021. október 7-én helyi és környékbeli fiatalok részvételével került megszervezésre idén ősszel is a  »72 óra kompromisszum nélkül« akció. A bükfürdői ökumenikus kápolna épületét és környezetét tették rendbe az evangélikus és katolikus fiatalok, gyermekek.

A »72 óra kompromisszum nélkül« egy Németországból indult, országos, önkéntes ifjúsági akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. A fiatalságot hívják összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért és a környezetünkért.

Simon Réka, a büki evangélikus közösség lelkésze – Gábor atyához hasonlóan – idén első alkalommal vett részt személyesen az akcióban. A Trió TV-nek nyilatkozva elmondta, városunkban a helyi evangélikus fiatalok kezdeményezték a programban való részvételt, amelyhez invitálásukra idővel katolikus osztálytársaik, barátaik is csatlakoztak. A koordinátorok szerepét egyébként rendszerint a helyi hitoktatók, Giczi Nikoletta és Vincze Erzsébet szokták betölteni, az idei évben azonban a két történelmi egyház helyi lelkipásztora maga is eljött az akció helyszínére – a bükfürdői ökumenikus kápolnához, és imádsággal, illetve zenés-énekes istendicsőítéssel igyekeztek kellőképpen “bemelegíteni” a kamaszokat a feladat elvégzésére.

Erőszakot nem kellett alkalmazni; a felhíváshoz szép számmal csatlakoztak a jó szándékú helyi és környékbeli fiatalok – hangzott Gábor atya válasza riporteri kérdésre a beszámolóban. Bizony, mintegy 15-20 kamasz is részt vett a kápolna környezetének megszépítésében, a takarításban. Egyikük elmondta, jó közösségépítő lehetőséget látott a programban, mely egyúttal persze nemes célt is szolgál, és ezért csatlakozott önkéntesen az akcióhoz.

Képek az eseményről:


Forrás: Trió TV / YouTube
Fotók: Takács Bence