II. János Pál pápa közbenjáró imádságának ereje

A hívek körében már több II. János Pál közbenjárására bekövetkezett csodás gyógyulás emléke él. Szeretnénk ezekből kettőt bemutatni. Szeressétek Egymást! Magazin 2006/1 (2. szám)

II. János Pál pápa (1989. április 28.)Francesco Marchisano bíboros gyógyulása

II. János Pál pápa egyik közeli munkatársa, Francesco Marchisano bíboros nyilvánosságra hozta a szentatya imájára bekövetkezett csodálatos gyógyulásának történetét. A Szent Péter Bazilikáért felelős olasz bíboros már 1962 óta Wojtyła bíboros barátja volt. Öt évvel ezelőtt egy komoly nyaki artéria műtéten esett át. Sajnos a műtét során, orvosi műhiba miatt jobb hangszála teljesen megbénult. E miatt olyan halkan és érthetetlenül tudott csak beszélni, hogy már szinte érthetetlen volt, amit mondott. Egy nap meglátogatta a szentatya. Megérintette a bíboros nyakát, és azt mondta: „Ne félj, meglátod, Isten újból visszaadja a hangodat. Imádkozni fogok érted.” Nem sokkal e találkozás után a bíboros teljesen meggyógyult.

Daganat egy lengyel kislány mellében

Szechyńskiéknek hat gyereke van. Lányuk, Viktória 1982-ben született Lengyelországban. Születése után rosszindulatú daganatot találtak a mellében. 1982 decemberében az egész család Torontóba emigrált. Viktória daganata folyamatosan terjedt, és nem segített rajta semmilyen gyógymód. Az orvosok legfeljebb 3 évet jósoltak a kislánynak. A pápa 1984-es torontói látogatásakor a szülők mindent megtettek azért, hogy a pápa megérintse és imádkozzon a kislányért. Ily módon akarták gyermeküket Istennek ajánlani. Sajnos, személyes találkozóra nem kerülhetett sor. A szülők nem adták föl, és levélben kértek a Vatikánban magánkihallgatást. Legnagyobb örömükre pozitív választ kaptak. A kihallgatásra 1985. márciusában került sor, ahova az édesanya a beteg kislánnyal érkezett.

Az orvosok legfeljebb 3 évet jósoltak a kislánynak

Az asszony könnyes szemmel emlékezik vissza arra a pillanatra, amikor a Vatikánban a szentatya megjelent és feléjük közeledett. A szentatya megfogta Viktóriát és megcsókolta. Azt mondta az édesanyának: „Imádkozzál és bízzál Istenben. Ha Isten úgy dönt, hogy Viktóriát magához szólítja, akkor a kislány el fog menni. Ha úgy akarja, hogy Nálad maradjon, akkor így fog történni. Viktóriával bánjál úgy, mint a többi gyermekeddel. Isten akarata meg fog nyilvánulni.”

A kihallgatás után az anya a lányával visszatért Torontóba. Visszatérésük után Viktória olyan rosszul lett, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Az orvosok teljesen biztosak voltak abban, hogy a kislány az utolsó napjait éli. Néhány nappal később úgy döntöttek, hazaküldik a kislányt, hogy családja körében halhasson meg. A hazatérés után, mindenki nagy meglepetésére, Viktória egyre jobban lett. A későbbi vizsgálatok megállapították a rosszindulatú daganat teljes eltűnését.

Viktória ma 22 éves. Rendszeresen jár ellenőrző vizsgálatokra, a betegsége teljesen elmúlt. Jogot tanul és nagyon mélyen hívő, naponta sok időt tölt imádsággal, szeret sportolni, különösen úszni, síelni, focizni, imád a hegyekben kirándulni, és hegyet mászni. Reggel első dolga, hogy imában köszönje meg Istennek élete újabb napját és újabb lehetőségét.

Április 2-án, kanadai idő szerinti 15 órakor érezte, hogy szobájába kell mennie, ahol a falon függött a szentatyával közös fénykép. Érezte, hogy imádkoznia kell a súlyos beteg pápáért. „Letérdeltem, imádkoztam, és csak később jutott el hozzánk a hír, hogy épp ezekben az órákban haldoklott II. János Pál pápa. Imádkoztam és sírtam. Beteljesítette hivatását a földön… Megtanított minket élni, szenvedni és meghalni. Megtanultam, hogy milyen fontos és törékeny az élet itt a földön, hogy teljesen Isten szerető kezében vagyunk és hogy milyen nagy kincsünk a hit. Szerintem ez a legfontosabb, mindabból, amiket II. János Pál pápa életével a világ elé tárt.”


Szeressétek Egymást!Forrás: Szeressétek Egymást! 2006/1 (2. szám) # link
Kép: II. János Pál pápa 1989. április 28-án, afrikai látogatása során (Derrick Ceyrac / AFP /Getty Images)