Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, 2021

„Minden forrásom belőled fakad” (Zsolt 87,7) – 2021. szeptember 5-én kezdődik meg az 52. Eucharisztikus Világkongresszus, melynek története során másodszor adhat helyet hazánk. A kongresszus helyszíne fővárosunk, Budapest lesz.

IEC 2021, NEK 2021


1. Mi a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus?

Világméretű ünnepségsorozat az Eucharisztia megismerésének és tiszteletének elmélyítésére. Katolikus keresztények tanúságtétele Isten szeretetéről a világ felé.

2. Mikor lesz és hol?
Budapesten, 2021. szeptember 5-12. között.

3. Mi a NEK célja?

Krisztus ünneplése az Oltáriszentségben

Tanúságtétel a világ felé Isten végtelen szeretetéről, aki emberré lett, és köztünk maradt valóságosan az Élet Kenyerében.
Célja még hitünk e szent titkának megismertetése és megszerettetése, az eucharisztikus élet előmozdítása a hívek körében, hogy élő Krisztus-kapcsolatban élve, hiteles, tanúságtevő keresztényként legyenek jelen a világban Isten dicsőségére és a lelkek üdvösségére.

4. Milyen főbb események várhatók?

Programtervezet: link
Nyitó szentmise, elsőáldozással: link

Délelőttönként plenáris ülés imával, tanúságtételekkel, katekézisekkel.
Eucharisztikus gyertyás körmenet
Fiatalok estje
Zárómise
Városszerte kulturális és egyéb programok

5. Ki vehet részt a NEK-en?
Mindenki, aki regisztrál, részt vehet a délelőtti kongresszusi programokon. A délutáni és esti programokba is bárki bekapcsolódhat, de esetenként regisztrációhoz lesznek kötve a helyszín befogadóképessége miatt.

6. Mit tehetek a NEK-ért?
Minden imát köszönettel veszünk: a kongresszus imája
A helyi közösségben segíteni a felkészülést kiadványaink alapján. A konkrét segítségfelajánlást pedig kérjük a címünkre megírni: titkarsag@iec2020.hu

7. Hogyan készülhetünk közösségileg erre az eseményre?
2017 pünkösdjétől hároméves lelkipásztori programot készítettünk, mely jól használható mind a plébániákon, mind a közösségekben, családcsoportokban, ifjúsági közösségekben és más területeken. Ez elérhető a honlapunkon.

8. Akik nem budapestiek, ők hogyan tudnak bekapcsolódni a felkészülésbe?
Minden egyházmegyében van egy atya, aki az összekötő szerepet vállalta. Minden helyi kezdeményezést vele kell egyeztetni, közösen szervezni. Az adott egyházmegye felelősének elérhetősége: link

9. Hogyan értesülhetek az előkészületek fejleményeiről?
A Kongresszus előkészületeivel kapcsolatban honlapunk hírfolyamában, illetve hírlevelünkre feliratkozva lehet tájékozódni.


Forrás: iec2020.hu

Címkék:,