Szeressétek Egymást! Magazin

A Szeressétek Egymást! magazin a világ több mint 120 országában, 23 nyelven megjelenő katolikus, evangelizációs folyóirat, mely minden emberhez és minden korosztályhoz szól, de a benne megosztott rendkívül értékes tanúságtételek révén különösen ajánlott a fiatalság, a fiatal családosok és az útkeresők számára.

Szeressétek Egymást MagazinA Szeressétek Egymást! magazint a lengyel alapítású szerzetesrend, a Krisztus Társasága indította el 1975-ben – néhány évvel azután, hogy Stefan Wyszynski bíboros, az „évezred prímása” meghirdette lelkipásztori levelében a „Szeretethadjáratot”, a lengyel társadalom lelki megerősítése és megújítása céljából.

Az olvasók hamar megkedvelték a Szeressétek Egymást!, amely ma már a világ több mint 120 országában jelenik meg, 23 nyelven. Magyarországon a Teréz anya által alapított Szeretet Misszionáriusai szerzetes nővérek kérésére, 2005-ban adták ki az első számot. Azóta hazánkban 40 lapszáma jelent már meg, nagyrészt az olvasók – jelentős részben lengyel testvéreink – adományainak köszönhetően.

Kerényi Lajos atya, a Szeressétek Egymást! magazinból kiindulva hozta létre itthon, 2009-ben a Tiszta Szívek Mozgalmát, amely a tisztaság értékét segít felfedezni és megélni a fiataloknak. A Hűséges Szívek Mozgalma pedig, a házastársi hűség megélésében nyújt támogatást. Az ezekkel kapcsolatos tanúságtételek közzététele, mindig fontos részét képezik a magazin anyagának.

A folyóirat az értékes tanúságtételek mellett helyet ad történelmi, egyháztörténeti beszámolóknak, tudománnyal, társadalom-tudománnyal kapcsolatos elemzéseknek, beszámol ismert és kevésbé ismert isteni csodákról és jelenésekről, a szentjeink életéről, valamint természetesen tanításokat és imádságokat is közöl – a hit, a remény és szeretet jegyében.

A magazin nyomtatásban megrendelhető a Szeressétek Egymást! szerkesztőségének elérhetőségein keresztül (2022-ben: 1 évre 3.200 Ft / 4 szám), ill. kedvezőbb áron, elektronikus változatban (PDF formátumban) is megvásárolható valamennyi korábban kiadott lapszáma! Hazánkban jelenleg negyedévente kerül kiadásra – függően a befolyó adományoktól is.

Hívjuk weboldalunk olvasóit is az evangelizációs szolgálatra, amelyben azáltal vehetünk részt, hogy másokhoz is eljuttatjuk a magazint, valamint anyagi támogatást nyújtunk ahhoz, hogy a terjesztés olyan országokban is elkezdődhessen, ahová más keresztény folyóirat nem jut el. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik engedik, hogy Isten megszólítsa őket örömhírével, és rajtuk keresztül másokat is elérjen. Köszönünk minden imát és támogatást, amellyel hozzájárulnak ehhez!

Lengyel Perszonális Plébánia,
1103 Budapest, Óhegy u. 11.
Telefon: +36 30 / 986 3167


Forrás: Új Ember (2013.12.08.); Szeressétek Egymást! Magazin
Illusztráció: Szeressétek Egymást! (2018/2 (26. szám), címlap)