Összefogás egy abortuszmentes Magyarországért

A bárki által elektronikus úton aláírható kezdeményezés célja, hogy az abortusz felkínálása helyett támogassuk a krízisbe került édesanyákat és családokat.

Pixabay

“Segítséget, ne abortuszt!” mottóval indított petíciót az abortuszmentes Magyarországért a CitizenGO. “Arra kérjük országunk vezetőit, szabjanak gátat az abortuszok kultúrájának, a születendő életek kioltásának, az édesanyák megsebzésének, családjaink és nemzetünk önpusztításának” – olvasható a felhívásban.

CitizenGOA CitizenGO a Központi Statisztikai Hivatal 2017. évi adatai alapján rávilágít: míg egy év alatt 91.600 gyermek született élve Magyarországon, addig 28.500 művi abortuszt hajtottak végre, azaz a várandósságok több mint negyede magzatelhajtással végződött. 

A kezdeményezés célja, hogy az abortusz felkínálása helyett támogassuk a krízisbe került édesanyákat és családokat, a fiatalokat pedig a felelősségre, a családi életre, az emberi élet védelmére és egy biztonságos kapcsolati kultúrára neveljük.

A bárki által elektronikus úton aláírható, Orbán Viktor miniszterelnöknek, a kormány tagjainak és az országgyűlési képviselőknek címzett levelükben úgy fogalmaznak: “mi, a petíció aláírói, összefogunk egy abortuszmentes Magyarországért, ahol a halál kultúráját felváltja az élet kultúrája. Vállaljuk, hogy amennyiben a látókörünkbe kerül egy válságban lévő család, várandós édesanya és gyermeke, minden tőlünk telhetőt megteszünk a krízis megszüntetése és a család minden tagjának biztonsága érdekében. Emellett felszólalunk a hazánkban jelen lévő abortuszok igazságtalan gyakorlata ellen, amely következtében minden negyedik magzat életét kioltják.”

A petíció ide kattintva írható alá.

Ha teher a baba, és bizonytalan vagy, hogy megtartsd-e
  
Az Együtt az Életért Közhasznú Egyesület 2008 gyermeknapján alakult meg azzal a szándékkal, hogy segítsen a válságba került kismamáknak. Úgy gondoljuk, hogy ha egy krízisbe jutott állapotos nőt szeretet vesz körül és ismeri lehetőségeit, nem mond le a gyermekéről. Önkéntes munkatársaink azon fáradoznak, hogy szeretettel és segítő hozzáállásukkal válaszoljanak a minket megkeresőknek.
 
Telefon: 06 30 598-0-198 E-mail: kapcsolat@egyuttazeletert.hu
FB/Messenger: link Weboldal: www.egyuttazeletert.org

Ferenc pápa a magzatelhajtásról:
  
“Hallottam, hogy divatos, vagy legalábbis megszokott, hogy amikor a várandósság első néhány hónapjában vizsgálatokat végeznek, hogy lássák, a gyermek egészséges-e, vagy van-e valamije, az első ajánlat: szabaduljunk meg tőle”. „Gyermekek meggyilkolása… hogy könnyű életünk legyen, megszabadulunk egy ártatlantól”.
  
„Fájdalommal mondom. A múlt században az egész világot megrázta, amit a nácik tettek a faj nemesítéséért. Ma is ugyanezt tesszük, csak fehér kesztyűkkel. Ez erőszak, de mi is ugyanezt tesszük”


Forrás: 1. S4C.news (link); 2. 777Blog (link) 3. CitizenGO (link)
Illusztráció: Pixabay