Világméretű szentségimádás, 2019. november 23-án!

A 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve, Krisztus Király ünnepének előestéjére (november 23-a, szombat) ismét világméretű szentségimádást hirdetünk.

Világméretű szentségimádás, 2019.11.23

Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz »minden nap, a világ végezetéig«. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.

November 23-án szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. Vegyünk részt ezen a közös imádáson minél többen, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

Alkosson minden nemzet egy közösséget, ahogy a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus mottóját adó 87. zsoltárban olvassuk.

November 23-án, szombaton, Krisztus Király ünnepének előestéjén gyűljünk össze minden országban, ezernyi templomban egy óra szentségimádásra, hogy meglássuk Jézust, a „láthatatlan Isten képmását”. Imádkozzunk mindazokért, akik még nem találkoztak Vele.

Csatlakozz hozzánk te is a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!

A büki templomban, a szombat esti szentmisét követően (19.00-kor) kezdődik a szentségimádás. Részvételünket regisztrálhatjuk, segítve a kongresszus szervezőinek munkáját is: corpusdomini.iec2020.hu