NEK2020 – Szentségimádási lánc a világ körül 2018. június 2-án

Jézus az Eucharisztia alapításakor felemeli a kenyeret és azt mondja: VEGYÉTEK, EZ AZ ÉN TESTEM! Meghív bennünket, hogy Ővele, és általa egymással is közösségben legyünk. Arra hívlak Benneteket, hogy június 2-án, Úrnapja szombatján délután 5-től együtt dicsőítsük az Oltáriszentségben jelenlévő Jézust.

NEK2020

2017-ben, Krisztus Király ünnepén 18 országban, 840 helyszínen harmincezren imádkoztunk együtt. A 2020-as Budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve most világszerte 2020 helyszínen szeretnénk Jézust imádni. Ehhez az kell, hogy plébániátokkal, közösségetekkel Ti is velünk tartsatok. Legyetek részesei az eddigi legnagyobb szentségimádásnak!

Templomunkban várhatóan az esti szentmisét követően, tehát 20.00 órakor kezdődik a június 2-ai szentségimádás. Amennyiben változás lesz az időpontban, jelezni fogjuk.

Mit kell tenned, ha csatlakozni szeretnél?

 • 1. Keress és csatlakozz!
  Keress olyan helyet a fenti térképen, ahol már van szentségimádás és június 2-án csatlakozz hozzájuk! A portálon is van lehetőséged előre jelezni a részvételed, hogy lássuk, milyen sokan vagyunk egy-egy helyszínen!
 • 2. Szervezz!
  Ha nincs a környékeden szentségimádási lehetőség, akkor a helyi templomban, iskola- vagy kórházkápolnában, szerzetesi közösségben szervezz a helyi plébánossal, templomigazgatóval, szerzetesi elöljáróval egyeztetve szentségimádást.
 • 3. Légy kreatív!
  Imádkozhattok a kihelyezett Oltáriszentség előtt csendben, elmélkedve, hagyományos módon, énekelve, dicsőítve, gyerekekkel, fiatalokkal, családokkal, idősekkel. Bevonhatsz zenészeket, imacsoportokat, Rózsafüzér Társulatokat, közösségeket, iskolákat és mindenkit, aki szívesen tölt egy órát a mindenség Urával.
 • 4. Regisztrálj!
  Fontos, hogy minden helyszínt regisztráljatok. Így látjuk, hogy elértük-e már a 2020 helyszínt. Veletek együtt az egész világon teljes lesz a lefedettség.
 • 5. Maradjunk kapcsolatban!
  Lehetőséged van feliratkozni a NEK 2020 hírlevélre, aminek segítségével folyamatosan tájékozódhatsz arról, hogyan halad a 2020-as budapesti eucharisztikus kongresszus előkészítése, és első kézből értesülhetsz a programokról, bekapcsolódási lehetőségekről.

Kérjük, oszd meg ismerőseiddel a szentségimádás hírét! Ha konkrét helyszínre hívnád meg őket, akkor használd a helyszíneknél található megosztó gombokat.

Forrás: iec2020.hu

Címkék: