Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a katolikus templomokban

A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.

Katolikus KaritászA korábbi évekhez hasonlóan az idei nagyböjti időszakban is tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia, melynek lebonyolításával a Katolikus Karitászt bízta meg. Március 24-31. között minden magyar katolikus templomban lehetőség nyílik egy vagy több csomagnyi tartósélelmiszer (étolaj, liszt, kristálycukor, rizs, száraztészta, konzerv, édesség) adományozására, melyet segítő kezek a helyi, önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerültek részére juttatnak el. A tavalyi évben összesen 6353 kg élelmiszert sikerült összegyűjteni és szétosztani egyházmegyénkben, mely szép bizonyítéka az összefogásnak és az emberek segítőkészségének.

A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk. A templomainkban összegyűjtött élelmiszerek nemcsak táplálékot jelentenek, hanem üzenetet is visznek magukkal, a Gondviselő Isten kézzelfogható szeretetét a nélkülöző családokba.

Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetében így biztat bennünket: „Ne hagyjuk, hogy e kedvező idő haszontalanul teljen el! Kérjük Isten segítségét, hogy rátaláljunk a valódi megtérés útjára. Hagyjuk el az önzést és az önmagunkra irányuló figyelmet, és forduljunk Jézus húsvétja felé, váljanak szükséget szenvedő testvéreink felebarátainkká, akikkel testi és lelki javainkat megoszthatjuk. Így életünk konkrét cselekedeteiben Krisztusnak a bűn és a halál felett aratott győzelme megvalósul, és ezzel az ő átalakító erejét a teremtésre is lehívjuk.”

Fogadjuk meg Ferenc pápa tanácsát, és legyünk a szolgáló szeretet apostolai!

Támogatás egyéb módjai: akinek nincs lehetősége a gyűjtésbe bekapcsolódni vagy inkább pénzadománnyal segítene, személyi jövedelemadójának 1 %-át felajánlhatja a Karitászt Támogató Alapítvány részére (adószám: 19666275-1-43), illetve a telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába. Ha hívjuk a 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. Ha ennél nagyobb összegű támogatást szeretnénk felajánlani, a Karitász honlapján átutalásos vagy azonnali online bankkártyás adományozásra is van lehetőség. ⇒ karitasz.hu


Forrás:
1. Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele (2019. nagyböjt 2. vasárnapja) # link
2. Győri Egyházmegyei Karitász # link