Megújult a templomunkat körülölelő templompark

Most vasárnap kerül sor a Szent Kelemen plébániatemplom megújult templomparkjának a felavatására, melyen részt vesz Dr. Veres András megyéspüspök úr is, aki áldásban részesíti a pályázati és önkormányzati támogatás révén megújult parkot.

Szent Kelemen, római katolikus templom, BükA park megtervezésnél természetesen a templom volt a középpontban, melyhez ügyesen kialakított járdarendszer és térkövezés biztosítja az utat minden irányból, és amelyekről az emlékművek és szobrok biztonságosan megközelíthetőek. Ennek érdekében is, egyes történelmi emlékművek áthelyezésre kerültek korábbi helyükről. A templompark zöld környezete is megújult, számtalan zöld növény és virág került kiültetésre a régi bokrok és fák helyére, amelyek egy részét integrált öntözőrendszer fogja vízzel táplálni. A parkban számos QR-kódos információs táblát, valamint új biciklitárolókat és ülőpadokat helyeztek el. Természetesen a világítás is megújult, hogy éjszaka is a város dísze legyen a park.

Az átadás, illetve az ünnepi szentmise délelőtt 10 órakor kezdődik. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves híveket, a Bükieket és környékbelieket!

Címkék: