Útra kész az első segélyszállítmány

Az újonnan megalakult helyi karitász-csoportok koordinálásával gyűjtöttek adományokat Bükön és Bőben a háborús menekültek megsegítésére.

Karitász - Bük, háborús menekültek, 2022Népes kis csapat vett részt az adományok hétfő esti felpakolásában a Kormányablak mögötti gyűjtőpontnál. A büki karitász-csoport önkéntesei és a katolikus egyházközség tagjai mellett Dr. Németh Sándor, Bük polgármestere, és Simon Réka, büki evangélikus lelkész is segédkeztek a rakodásban. Bői vállalkozó ajánlotta fel, hogy ingyenesen elszállítja az összegyűlt adományokat a Győri Karitász raktárába. Majdnem csordultig telt a teherautó a tartós élelmiszerekkel, babatápszerekkel, pelenkákkal, takarókkal felpakolt dobozokkal.

Hálás köszönet valamennyi felajánlásért!

Továbbra is várják azonban még (e hét végéig) a nagylelkű adományokat a Bük, Torkos sor 3. szám alatti raktárhelyiségnél. (H-Cs 9-12, 13-15)

– matracok
– pokrócok, plédek
– bébiétel, pelenka
– melegítést nem igénylő konzervek


A gyűjtésbe a Katolikus Karitász mellett bekapcsolódtak: Bük Város Önkormányzata, Büki Evangélikus Egyházközség, Bük Város Horvát Nemzetiségi Önkormányzata, Répcementi Önkormányzati Társulás Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálata, Büki Gyógyfürdő Zrt.

Fotók: Kovács Szilárd, Karitász

Címkék: