📸 Hittantábor, 2022

Hagyományosan, augusztus elején tartottuk meg a büki és a társ egyházközségek szervezésében a napközis hittantábort, melynek központi tematikájául az Eucharisztia; Krisztus valóságos teste és vére szolgált az idei évben.

Hittantábor, Bük (2022. augusztus 8-13.)Bemutatván a kenyér és a bor készítésének lépéseit, elsőként felkerestünk egy családi gazdaságot Mesterházán, ahol a modern mezőgazdaság, s a növénytermesztés rejtelmeibe nyerhettek betekintést gyermekeink. A celldömölki malomban a learatott termés feldolgozásáról kaphattunk közelebbi képet. A város neves kegytemplomában szentmisét tartottunk.

A csepregi pékség munkatársai mutatták be, hogyan készül el végül maga a kenyér. A bortermelés lépéseiről szintén egy csepregi család mesélt számunkra később a Vinora Borházban. Biciklis túra során ellátogattunk Csepregben a Boldogasszony-kápolnához is, amely kiváló helyszínül szolgált – a közös imádság mellett – a számháborúhoz.

Kis műsorral, s a hét közbeni kézműves foglalkozások során elkészített ajándékokkal leptük meg az Idősek Otthona lakóit, ellátogattunk a közelmúltban megszépített Kneipp-parkba a fürdőn, s szentmisét mutattunk be a kápolnában is.

A hittantábor zárásaként az utolsó napon családi napot tartottunk, ahol a gyermekek és szüleik közös főzéssel, játékkal és imádsággal töltötték el együtt a napot.

Képek az eseményről:


Forrás és képek: a szervezők

Címkék: