📸 Gyermekek keresztútja, lelkigyakorlat (2024.03.22.)

„Kérlek Jézus, add, hogy mindig segítsek azokon az embereken, akik segítségre szorulnak! Add, hogy meglássam azokat az embereket, akik szenvednek valamiben és segítsek rajtuk akkor is, ha csak egy jó szót tudok mondani.”

Gyermekek keresztútja, 2024.

Március 22-én leendő elsőáldozóink aktív részvétele mellett tartottuk meg a virágvasárnapot megelőző pénteki keresztúti ájtatosságot. Az egyes stációk előtt elhangzó rövid elmélkedéseket maguk a gyermekek olvasták fel a különleges alkalom során.

A keresztúti imádságot követően Ft. Csámpai Norbert vámosszabadi plébános úr tartott lelkigyakorlatos szentbeszédet az esti szentmisében. Norbert atya felhívta figyelmünket, a húsvétra való lelki készület időszaka nagyszerű alkalom arra, hogy számot vessünk önmagunkkal, hogy az évek során elmulasztott sok-sok alkalom, beteljesítetlen ígéret miatt majd ne csak életünk alkonyán kezdjünk keseregni, amikor már vajmi kevés időnk lehet a jóvátételre. »Most« van itt az ideje a változtatásnak; hogy segítsünk a bajba jutott ismerősnek; hogy valódi, minőségi időt szánjunk a házastársra, gyermekeinkre vagy a szüleinkre; hogy jót cselekedjünk…

Képek:


Képek: Vincze Erzsébet, Kovács Szilárd
2024. március 22.