Evangélium365 – Napi evangélium okostelefonra is

A magyar fejlesztésű Evangélium365 alkalmazás a Katolikus Egyház liturgikus rendjének megfelelően a mindennapi evangéliumot, valamint egy hozzá kapcsolódó elmélkedést, értelmezést tesz elérhetővé számunkra.

Evangélium365

Evangélium365 app funkciói:

* Napi evangélium
* Magyarázat/elmélkedés
* Napi ima (opció)
* Napi olvasmány, szentlecke, zsoltár (opció)
* Imagyűjtemény
* A nap szentje
* Automatikus felolvasás (ébresztő) mód
* Személyre szabhatóság
* Widget létrehozása

A napi, evangéliumi részlet értelmezését hosszabb-rövidebb magyarázó elmélkedés segíti, valamint egyéni beállításainktól függően az aznapi olvasmányokat, szentleckéket és zsoltárokat is megismerhetjük a programból. Elmélkedésünket egy kapcsolódó, rövid imával zárhatjuk (szintén opcionálisan).

Az app képes felolvasni számunkra a vonatkozó napi evangéliumot, sőt a felolvasás időzítetten, a beállított időpontokban automatikus megtörténhet (ébresztő mód).

Amennyiben lemaradtunk valamiért az előző napi szentírási részletekről, a naptáras kereső segítségével visszamenőleg is tanulmányozhatjuk az evangéliumot. A kereső használatával ily módon arra is lehetőségünk nyílik, hogy egy-egy “rejtélyesebb” evangéliumi rész értelmezését, egy korábbi évben hozzá kapcsolt magyarázó elmélkedés visszakeresésével próbáljuk a magunk számunkra világosabbá tenni.

Az alkalmazás kiegészítésként tartalmaz még egy imagyűjteményt, és egy ismertetőt egyházunk adott napi szentjének, szentjeinek rövid életrajzáról (naptáras visszakeresés itt is lehetséges), valamint lehetővé teszi azt is, hogy kedvenc evangéliumi részleteinket külön listázva elmenthessük. Az értesítés opció révén, szöveges üzenetet is hagyhatunk a magunk számára egy megadott időpontra beállítva.

Az Evangélium365 app elérhető Android és iOS rendszerekre:Evangélium365
Play Áruház (Android)              App Store (iOS)


Forrás: Evangélium365 # evangelium365.hu
Illusztráció: Evangélium365, Pixabay

Címkék:,