AndroKat – okostelefonos svájci bicska

Az AndroKat app egy rendkívül sokoldalú Androidos okostelefonos alkalmazás, mely az ismert és kevésbé ismert katolikus weboldalak és appok nyújtotta lehetőségeket, szolgáltatásokat kívánja egymagában egyesíteni.

AndroKatt alkalmazás


AndroKat
alkalmazás funkciói:

* Napi olvasmány, evangélium és elmélkedések listázása több forrásból
* Mai szent (szentek élete), szentek idézetei
* Katolikus oldalak és blogok híreinek listázása
* Biblia (többféle fordításban), Katekizmus, Zsolozsmák
* Imádságok, Keresztút
* Gyónás előkészítő (olvasnivalók, lelki tükör, egyéni jegyzet)
* Hanganyagok, Videók
* Webrádiók
* Miserend
* Kedvencek listázása
* Személyre szabhatóság

Az AndroKat alkalmazás elsődleges funkciója, hogy a liturgikus rend szerint a napi olvasmányok és evangélium, mindennapos olvasását segítse elő, ösztönözze. Ehhez például Horváth István Sándor vagy Barsi Balázs atya, illetve a Regnum Christi Mozgalom elmélkedései nyújtanak segítséget, de a Szentatya rövid, napi Twitter-üzenetét, kommentárját is ezek között olvashatjuk.

A Mai szent fülre váltva, az adott nap szentjeinek és boldogjainak életrajzát olvashatjuk, a Szentek idézeteit választva pedig például Szent II. János Pál pápa, Teréz anya vagy Pio atya egy-egy rövid gondolatát olvashatjuk el napi útravaló gyanánt.

A Katolikus hírek, illetve a Blog, magazin menüpontokat választva a Magyar Kurír és Bonum TV híreit, valamint a 777 Blog, a Katolikus.ma, és a Jezsuita bloggerek bejegyzéseit olvashatjuk el.

A Hanganyagokban Barsi Balázs atya vagy Pál Feri prédikációt is meghallgathatjuk, míg a Videók részben, válogatott videóanyagokat tekinthetünk meg. A Webrádiók menüpontban belehallgathatunk a Mária Rádió, a Szent István Rádió, a Magyar Katolikus Rádió, a Vatikáni Rádió vagy az Ez az a nap! adásába.

A program lehetővé teszi a Szentírás többféle magyar fordításának az elérését is, de elolvasható benne például a Katekizmus teljes szövege is. Az Imádságok részben az alapvető katolikus imák mellett megismerhetőek például egyes népszerű szentek imádságai, a legfontosabb rózsafüzér imák, litániák. A Keresztút menüpontban, II. János Pál pápa 2000-es Colosseum-i keresztúti ájtatosságát elmélkedhetjük át.

A Gyónás menüpontban fontos segédanyagokat: lelki tükröt, rövid elmélkedéseket és imádságokat találunk felkészülésünkhöz. Egyéni jegyzetet is készíthetünk.

 

Az AndroKat elérhető a Play Áruházban:AndroKat
Play Áruház (Android)


Forrás: AndroKat # androkat.hu
Illusztráció: AndroKat

Címkék:,