Szex vagy tisztaság: tabuk nélkül beszél korábbi életéről az erdélyi fiatal

Jó pár éve eldöntöttem azt, hogy nem élek szexuális életet házasság előtt, de korábban egyáltalán nem így gondolkodtam. Úgy gondoltam, hogy aki ilyen döntést hoz, az maradi és nem halad a korral.

Személyes történetét elmesélve állt ki a házasság előtti tisztaság fontossága mellett egy erdélyi orvostanhallgató: Csaba a „Love Story” videósorozat legújabb részében, őszintén mesélt korábbi pornófüggőségéről és szexuális életéről. Tanúságtétel Erdélyből, tabuk nélkül!

„Jó pár éve eldöntöttem azt, hogy nem élek szexuális életet házasság előtt, de korábban egyáltalán nem így gondolkodtam. Úgy gondoltam, hogy aki ilyen döntést hoz, az maradi és nem halad a korral: egyáltalán van, aki így sanyargatja magát? Elhittem azt a hazugságot, hogy akkor vagyok menő, ha minél több lánnyal lefekszem. Mindig is irigy voltam azokra, akiknek ez ilyen egyszerűen ment, akiknek ez könnyű volt. De irigy voltam azokra is, akik párkapcsolatban voltak és boldognak tűntek.

A könnyebb módszerhez nyúltam: a pornóhoz és az önkielégítéshez

A suliban még nem nagyon tudtam beszélgetni és kapcsolatot teremteni a lányokkal. Mint sok velem egykorú fiú, így én is a könnyebb módszerhez nyúltam: a pornóhoz és az önkielégítéshez. Ez a kettő nálam együtt járt. Feszültséglevezetéshez használtam, de idővel elkezdett alakítani engem.

Megfigyeltem, hogy sok gondolatom csak ekörül forog, nem tudok másra fókuszálni, minden nap egyre többet akarok belőle. Nem gondoltam, hogy ez bűn lenne, de mégis nagyon ramatyul éreztem magamat utána: undorodtam magamtól, szégyelltem, hogy ezt csinálom, és szégyelltem volna azt, ha valaki rajtakap. Próbáltam vele leállni, de nem ment, egyszerűen a rabja voltam.

Egyik nyáron aztán egy táborban olyan emberekkel találkoztam, akik elmondták, hogy a házasság előtti tisztaságot választották. Annak ellenére, hogy korábban elbuktak, most ki akarnak tartani emellett. Ott értettem meg először, hogy Isten tervezte a szexet – Ő ennek egy helyet adott az életünkben: ez a házasság.

Megértettem, hogy a szex egy kapcsolatot alakít ki két ember között, amely nem csak egy testi kapcsolat, hanem egy lelki folyamat is. A testünk úgy reagál rá, hogy hormonokat szabadít fel – ilyen a dopamin, amely egy örömérzetet kelt bennünk, az oxitocin pedig hormonális memóriát alakít ki két ember között. Azok a képek, amelyeket a szex közben megélünk, vagy a pornó közben látunk, valahol belénk égnek, bevésődnek. Megértettem, ha én szabados életet élek házasság előtt, akkor nem fogok tudni változtatni rajtuk a házasságom alatt sem. Ha én minél több nővel lefekszem a házasságom előtt, akkor ez utána is befolyással lesz rám, nem fogom tudni elengedni.

Megláttam bennük az értéket, nem úgy néztem rájuk, mint csupán testekre

Sokat gondolkodtam azon, hogy meghozzam-e a döntést a tisztaság mellett, hogy mi az, amit ezzel el fogok veszíteni. Az egyetlen dolog, ami meggyőzött a döntésem helyességéről, az Isten volt. Abban a táborban találkoztam vele, megértettem, hogy szeret engem és azt akarja, hogy egy teljes, örömteli életet éljek. Nem elvenni akar tőlem, hanem meg akar ajándékozni! A döntésem után látszólag nem történt semmi, rá két hónapra mintha eltörölték volna a függőségemet – szinte eltűnt. Később az én hibámból ugyan egyszer-egyszer visszaestem, de egy kegyelmi időszakot éltem meg Istennel! Megtanultam beszélni lányokkal és ismerkedni velük, megláttam azt a csodát, amit Isten teremtett! Megláttam bennük az értéket, nem úgy néztem rájuk, mint csupán testekre. Hiszem azt, hogy ez egy jó döntés az életemben, még nagyon sok ajándékot fog nekem ezáltal adni Isten.

Nem ismerem még a jövendőbelimet, de ha nézi ezt a videót, akkor üzenem neki, hogy nagyon várom, hogy megismerhessem, és, hogy úgy szerethessem, ahogy Isten ezt eltervezte: őszintén és tisztán!”

Egy kanapényi történet

Hallottál már olyan személyes történetet, amely megváltoztatta az életed? Igazi, őszinte, mély történeteket szerelemről, találkozásról és döntésről fiataloknak címezve. Ez a LoveStory projektünk lényege. Egy olyan sorozat, amelyben több házaspár, jegyespár, egyedülálló és Istennek szentelt életet élő személy is egy kanapén ülve megszólal és megosztja személyes történetét. Első lépésben egy 9 videóból álló sorozatot szeretnénk a nagyközönség elé tárni, amelyet nyár végén osztunk majd meg a LoveStory youtube csatornán.

A LoveStory sorozat kitalálói a Marosvásárhelyi Imádság Háza és az Ő az út! ifjúsági szolgálat. Célunk, hogy minél több erdélyi fiatalhoz, olyan történeteket juttassunk el, amely megerősíti őket a kalandvágyó és felelősségteljes párkeresésben, az elköteleződés és a házasság fontosságában.

LoveStory


Forrás: 777 blog, LoveStory (YouTube), Imádság Háza Marosvásárhely