Jó, akkor most menjünk imádkozni!

A legalapvetőbb, nélkülözhetetlen kapocs az Istennel való mindennapos kapcsolatunkban az imádság. Hogy soha ne érezd magad egyedül; mindennap imádkozzál!

Elfelejtett jelszó; az imaJézus a rengeteg gyógyítás, rengeteg prédikálás után végül elküldi a tanítványait – és ők is rengeteget gyógyítanak, prédikálnak, ördögöket űznek. Majd amikor visszajönnek, és nagy lelkesen beszámolnak, hogy szavunkra ördögök mentek ki, nutellás palacsinták sokszorozódtak meg, mindenféle csodák történtek… Jézusnak erre mi a válasza? Jó, akkor most menjünk el imádkozni!

Jézus arra tanít minket, első az imádság

Jézus képes egész éjszakákat imádságban tölteni. Amikor nagyon sok a meló, sok munka lenne, de… Ő azt mondja, imádkozzunk! Látszólag pazarolja az idejét az imára. Velünk is gyakorta megesik, amikor leülnénk imádkozni, jön az az érzés hogy most jobb dolgom is lenne. Meg kell még csinálnom ezt, meg kell csinálnom azt is. Majd utána imádkozom. Jézus viszont arra tanít minket, arra ösztönöz, hogy ELSŐ az ima!

Tudjátok, végeztek egy felmérést a kiugró katolikus papok – a pályaelhagyó papok körében. Megnézték, hogy mi volt a kiégésnek, és végül a kiugrásnak az előzménye és a fő oka. Képzeljétek el, hogy azok az atyák, akik szögre akasztották a reverendájukat, jobbára az előző napokban, akár még aznap is hittanórát tartottak, a hétvégén előtte még szentmisét mondtak, de… már hónapokkal korábban abbahagyták az imát!

A személyes és folytonos Istenkapcsolat tehát a kulcsa mindennek! Hogy soha ne érezd magad egyedül; mindennap imádkozzál!


Forrás: Ifivezető képzés, 2019 (YouTube)
Fotó/Grafika: Szent Kelemen Plébánia

Címkék:,