Vasárnapi hirdetéseink

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és filiáinak heti hirdetései, valamint aktuális heti miserendünk.

Frissítve: 2019.10.12 ⇓ Ugrás a heti miserend táblázathoz ⇓


1. Jövő vasárnap tartjuk az ún. missziós gyűjtést, egyházunk világméretű hithirdető munkájának anyagi támogatására. Köszönjük a kedves hívek nagylelkű adományait!

Ferenc pápa október hónapra rendkívüli missziós hónapot hirdetett: “Ebben a rendkívüli missziós hónapban imádkozzunk azért, hogy a Szentlélek támasszon új missziós tavaszt minden megkeresztelt számára és Krisztus egyházának minden küldötte számára.”

Ferenc pápa 2019 októberi üzenetének történelmi háttere: XV. Benedek pápa éppen száz évvel ezelőtt tette közzé Maximum illud kezdetű apostoli levelét. Az 1919. november 30-án kelt levélben az akkori pápa prófétai erővel rázta fel a világháborútól megsebzett emberiséget, és minden katolikus keresztényt arra szólított fel, hogy az Üdvözítő eredeti missziós parancsának megfelelően hirdesse a megváltás örömhírét.

A missziós imahónap egyik legfontosabb célkitűzése, hogy a keresztények az imádság erejével győzzék le a mai korra jellemző fáradtságot, megszokottságot és beletörődő magatartást.

2. BŐBEN, a templomban lehetőség van az egyházadó megfizetésére. Köszönjük a kedves hívek támogatását!

3. Október hónapban különösképpen is kérjük a Szűzanyának, a Rózsafüzér Királynőjének közbenjárását. BÜKÖN az esti szentmisék előtt fél órával, BŐBEN a hétköznapi szentmisék előtt, illetve vasárnap 14 órától közösen imádkozzuk a Szentolvasót. Szeretettel hívjuk és várjuk a kedves testvéreket a közös imádságra!

4. Csepregen, október 13-án, vasárnap délután 16 órakor kezdődik a hagyományos fatimai imatalálkozó a Boldogasszony kápolnánál. Gyülekező, imádságos zarándoklat 16 órától a temetőtől indulva, majd 17 órakor kezdődik a koncelebrált szentmise. A szentmisét Mészáros Domonkos domonkos rendi szerzetes mutatja be. Mostoha időjárás esetén a rózsafüzér elimádkozása és a szentmise a Szent Miklós templomban lesz.