Vasárnapi hirdetéseink

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és filiáinak heti hirdetései, valamint aktuális heti miserend.

Frissítve: 2021.04.18 ⇓ Ugrás a heti miserend táblázathoz ⇓
Az oldal legfrissebb változatának eléréséhez kérjük mindig használja a CTRL+F5 billentyűkombinációt, illetve a frissítés gombot.


Az Irgalmas Jézus kegyképe (Jézusom, bízom Benned!)

„Egy lélek se féljen közeledni hozzám, még ha a bűnei skarlátpirosak lennének is. (Napló 699)”


0. Kérjük a kedves hívek buzgó, rendszeres imáit a járványhelyzet okán a betegek gyógyulásáért, az elhunytak lelki üdvéért, a felelős kormányzati döntésekért és szabálykövetésért, a helyzet javulásáért! Erdő Péter bíboros imája: link. A járványhelyzet súlyosbodása okán, kérjük a kedves híveket a vonatkozó szabályok következetes betartására. Áldozás előtt, ajánlott a kézfertőtlenítés!

1. Jövő vasárnap a papi és szerzetesi hivatások világnapja. Kérjük a kedves testvéreket, imáikkal, erkölcsi és anyagi segítségükkel támogassák a hivatások ügyét. Jövő vasárnapi perselyadományokat a papnevelés céljaira ajánljuk fel.

2. BŐBEN a jövő héttől kezdődően lehet befizetni az egyházi hozzájárulást (egyházadót). Tisztelettel kérjük a kedves híveket, hogy jó lelkiismeretük szerint támogassák a templomunkat és egyházközségünket. Kérjük emlékeztessék erre keresőképes családtagjaikat, barátaikat, helybeli ismerőseiket.

A hozzájárulás összege keresőszemélyenként évi 5.000 Ft, illetve nyugdíjasoknak és GYES/GYED-en lévő kismamáknak évi 3.000 Ft. Szívesen fogadjuk azonban, ha a szabott összegnél magasabb adománnyal segítik az egyházközséget. Köszönjük nagylelkű támogatásukat!

3. A bérmálásra készülő fiatalokat pénteken este 19 órára várjuk előkészítő beszélgetésre a plébánia hittantermébe.

4. Kérjük, idén is támogassa a Magyar Katolikus Egyház szolgálatát adója 1%-ával (technikai száma: 0011), hogy a legnagyobb hazai keresztény közösség minél többeknek nyújthasson segítő kezet az oktatás, a betegápolás, a hitélet, a karitatív tevékenységek és a család területén.

Abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (pl. családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Az adó második 1%-ának felajánlásához néhány lehetőség:

Figyelem! A civil kedvezményezettek, alapítványok javára történő 1%-nak a felajánlása ügyében továbbra is évenként kell nyilatkozni!

† Egyházi Iskolák és Templomok Fenntartásáért Alapítvány (Győr) # link
Alapítvány neve: Egyházi Iskolák és Templomok Fenntartásáért Alapítvány
Adószáma: 19111421-2-08

† Brenner János Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet (Győr) # link
Alapítvány neve: Pastores Dabo Vobis Alapítvány
Adószáma: 18536735-1-08

† Katolikus Karitász # link
Alapítvány neve: Karitászt Támogató Alapítvány
Adószáma: 19666275-1-43

† Magyar Máltai Szeretetszolgálat # link
Alapítvány neve: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület
Adószáma: 19025702-2-43


# Ha sikertelen a PDF megjelenítése, frissítse az oldalt #
(CTRL+F5 lenyomásával, illetve a frissítés gombbal)