Vasárnapi hirdetéseink

A büki római katolikus Szent Kelemen templom és filiáinak heti hirdetései, valamint aktuális heti miserend.

Frissítve: 2020.02.23 ⇓ Ugrás a heti miserend táblázathoz ⇓


IEC2020 regisztráció

0. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, 2020: regisztráció

A résztvevők a rendezvény hivatalos honlapján keresztül regisztrálhatnak a többségében ingyenes eseményekre. Az ingyenes regisztráció csupán amiatt fontos, hogy a névre szóló helyekhez biztosan hozzájussanak a részt venni vágyók.

1. BÜKÖN, jövő vasárnap 14.30-tól szentórát tartunk.

2. Most szerdán – hamvazószerdán – kezdődik a nagyböjti időszak, ezért bűnbánatunk jeleként hamvazkodás lesz a büki és a bői templomban. Aki ezen nem tud részt venni, a hétvégi szentmiséken még részesülhet hamvazásban. Várjuk a bérmálkozásra készülőket, hogy vegyenek részt szüleikkel a szerdai szentmisén.

3. Hamvazószerda és nagypéntek szigorú böjti napok (három étkezés, egyszeri jóllakás), ezeken a napokon, valamint nagyböjt péntekjein nem ehetünk húsételeket. Akik menzán, üzemi konyhán étkeznek mentesülhetnek a böjti tilalmak alól, amennyiben másfajta önmegtagadást, imádságot, stb. vállalnak.

4. Nagyböjtben a büki templomban csütörtökön, a bői templomban pénteken az esti szentmisék előtt, (illetve Bőben vasárnap 14 órától is) keresztúti imádságot mondunk a stációképek előtt. Vegyünk részt minél többen ezeken az imádságokon!

5. Február 28-án, pénteken este 18 órától a peresznyei plébániatemplomban közös imádságot tartanak a Sopron Környéki Esperesi Terület papsága részvételével az Eucharisztikus Kongresszusra készülve. Szeretettel hívják a kedves testvéreket!

6. Az idei évben a bérmálás időpontja: június 6-a, szombat 15.00 lesz. A szentséget dr. Pápai Lajos emeritus püspök atya szolgáltatja ki. Imádkozzunk a bérmálásra készülő fiatalokért!

7. Az idei évben tartandó Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra, készüljünk rendszeres szentgyónással és szentáldozással! A hétköznapi szentmisék előtt ezért – BÜKÖN kedden és csütörtökön, BŐBEN hétfőn, szerdán és pénteken lehetőség lesz a szentgyónásra. A többi helyen pedig, a hétvégi szentmisék előtt.

8. Most vasárnap február 23-án, a katolikus óvodák és iskolák számára volt gyűjtés templomainkban. A Magyar Katolikus Egyház több mint 130.000 fiatal oktatásáról gondoskodik, közel 13.000 pedagógus közreműködésével.

A Győri Egyházmegye által működtetett iskolák és óvodák:

Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ (Győr)
Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Ált. Iskola, Óvoda és Kollégium (Sopron)
Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Kapuvár)
II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ (Csorna)
Szent Anna Katolikus Általános Iskola (Szany)
Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda (Komárom)
Hildegard Óvoda (Mosonmagyaróvár)
Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Óvoda (Győr)

Egyéni adományozásra természetesen továbbra is van még lehetőség az alábbi számlaszámra való átutalással, a támogatandó intézmény megjelölésével.

Egyházi Iskolák és Templomok Fenntartásáért Alapítvány
Számlaszám: 11737007-20529396