📸 Böjte Csaba atya szentmiséje templomunkban, 2023

Augusztus 23-án Böjte Csaba atya mutatott be szentmisét a zsúfolásig megtelt büki Szent Kelemen plébániatemplomban.

A közelmúltban megalakult helyi KÉSZ Csoport szervezésében látta vendégül a Dévai Szent Ferenc alapítvány életre hívóját egyházközségünk. Más településekről, távolról is érkeztek hívek, hogy meghallgathassák a neves, erdélyi ferences szerzetes prédikációját. Csaba testvér szentbeszédében a világ és a szív békéjéről elmélkedett.

Egymásból a jót kihozni

 

Hogy egy kutyából vicsorgó fenevad vagy egy jóbarát jön ki, az a legtöbbször rajtad múlik. A feleségedből, férjedből, gyermekedből, szomszédodból, hogy mit hozol ki, az is legtöbbször rajtad múlik!

A Szűzanyára mindig lehet számítani; mai napig is hol itt jelenik meg, hol ott jelenik meg! Nem azért, hogy felhánytorgassa a hibáinkat, bűneinket, hanem hogy biztasson, támogasson bennünket; »imádkozzatok, bízzatok egymásban, bízzatok az én Szent Fiamban! Mellettetek vagyok, segítek nektek, számíthattok rám! Most és halálotok órájában, veletek vagyok!«

A szentmisét követően a híveknek és érdeklődőknek lehetősége nyílt néhány szót is váltani Csaba testvérrel, s az általa szerzett könyveket dedikáltatni.

🛈 A nehéz sorsú erdélyi gyerekek felkarolásáért, humanitárius tevékenységéért, a gondviselés megélését segítő, nagy hatású tanításaiért és a magyar nemzet lelki megerősödését szolgáló életútja elismeréseként Böjte Csaba atya idén, augusztus 20-án vehette át a Magyar Becsület Rendet a köztársasági elnöktől.

Képek az eseményről


Fotók: Szent Kelemen Plébánia / KÉSZ Büki Csoport
Videó: Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM