Október, a Rózsafüzér Királynőjének hónapja

A Rózsafüzér Királynőjének hónapjában, Ferenc pápa a rózsafüzér napi elimádkozására hívja fel figyelmünket.

PixabayA gonosz lélek szüntelenül azon fáradozik, hogy minket embereket egymás és az Isten ellen fordítson. A Szűzanya hónapjában kérjük a Rózsafüzér Királynőjének közbenjárását, hogy óvjon meg bennünket és az Egyházat a gonosz támadásaitól, tegyen bennünket tudatosabbá a jelenben és a múltban elkövetett hibáinkat illetően, erősítsen meg bennünket a küzdelemben.

Ferenc pápa arra kéri a hívő közösségeket, hogy a rózsafüzér elimádkozását a – 3-4. századi keresztényüldözések idejében keletkezett – Szűzanyához intézett ősi imádsággal kezdjük, végül a Szent Mihály arkangyalhoz szóló imával zárjuk:

 

Oltalmad alá futunk, Istennek szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején. Hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó dicsőséges és áldott Szűz. – Mi asszonyunk, mi közbenjárónk, mi szószólónk, engeszteld meg nekünk szent Fiadat, ajánlj minket szent Fiadnak, mutass be minket szent Fiadnak. Ámen.


Szent Mihály arkangyal, védelmezz minket a küzdelemben; a sátán gonosz kísértései ellen légy oltalmunk! Esedezve kérjük: „Parancsoljon neki az Isten!” Te pedig, mennyei seregek vezére, a sátánt és a többi gonosz szellemet, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban, Isten erejével taszítsd vissza a kárhozat helyére! Ámen.

De mi is a rózsafüzér?

A rózsafüzér az evangélium esszenciája. Újra és újra Krisztus életének legfontosabb eseményeihez vezet minket. Azt mondhatnánk: a rózsafüzéren keresztül belélegezzük Krisztus misztériumát. A rózsafüzér a szemlélődés kiváltságos ösvénye, nem más, mint Mária útja. Létezik-e, aki jobban ismeri és jobban szereti Krisztust Máriánál?”

(II. János Pál pápa beszédéből, melyet a pompeji Rózsafüzér Királynője-szentélyben mondott 2003 októberében – katolikusradio.hu)

Illusztráció: Pixabay